Waag adres & openingstijden

Leuk dat je Waag wilt bezoeken. Wij hebben ons best gedaan om je op deze pagina zo goed mogelijk te informeren. Is iets niet duidelijk of heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Fiets

Waag ligt in hartje Leiden op de Aalmarkt en is het beste te bereiken per voet of met de fiets. Heel handig: je kunt je fiets stallen naast de Waag in de bewaakte fietsenstalling.  De bewaakte stalling is gratis en elke dag open tot 21.00 uur, op donderdag zelfs tot 22.00 uur. De Waagstalling is bereikbaar via de Breestraat en via de Aalmarkt.

Parkeren – De Breestraat

Op 7 minuten loopafstand van Waag Leiden ligt de 24-uurs bewaakte parkeergarage De Breestraat (boven de Hoogvliet). Deze garage kost maximaal € 12,- per etmaal. Vanuit de parkeergarage neem je de uitgang (Breestraat) en sla na een paar honderd meter rechtsaf de Mandemakerssteeg in. Aan het einde van deze steeg tref je Waag aan je rechterhand.

Parkeren – Haagweg (met shuttlebus)

Je kunt ook parkeren op het Stadsparkeerterrein Haagweg. Dit parkeerterrein is gelegen tegen het historisch centrum en bezit 500 parkeerplaatsen op vijf minuten loopafstand van de binnenstad. Vanaf dit grootste parkeerterrein van Leiden rijden ook om de paar minuten gratis cityshuttles van en naar elke gewenste locatie in het Leids centrum. Je kunt na jouw bezoek aan Waag ook even bellen met 071 5 120 071. De shuttlebus staat dan binnen een paar minuten op de stoep om jou naar je auto te brengen!

Trein

Wanneer je met de trein in Leiden arriveert, kun je vanaf het station gemakkelijk naar Waag lopen (ongeveer 12 minuten). Als je uit het station komt, loop je richting het Stationsplein. Vervolg je route richting de Rijnsburgerbrug en Steenstraat. Sla linksaf en ga over de Blauwpoortsbrug. Daarna tot de Stille Mare en sla hier rechtsaf. Neem de brug over de Rijn en loop verder de Aalmarkt op. Waag ligt na enkele tientallen meters aan je rechterhand.

Ja! Ik wil meer informatie over Waag Leiden

Vul dit formulier in met wat u wilt weten over Waag Leiden en wij geven u binnen 24 uur antwoord.