Lunchen in Leiden

Leiden, ook wel de stad van ontdekkingen genoemd. Maar waarom eigenlijk? Eigenlijk is het heel simpel, in Leiden is gewoon veel te ontdekken. Ga voor een lunch naar Waag of één van de andere leuke plekjes

Leiden, ook wel de stad van ontdekkingen genoemd. Maar waarom eigenlijk? Eigenlijk is het heel simpel, in Leiden is gewoon veel te ontdekken. Van een stadswandeling door de typisch Leidse hofjes ga je naar een leuk restaurant voor een heerlijke lunch of breng je een bezoek aan een van de Leidse musea. Leiden is leuk!

Citytrip naar Leiden

Misschien ga je voor het eerst naar Leiden of ben je er al een paar keer geweest, tijdens jouw citytrip in Leiden is het belangrijk om echt even de tijd te nemen en te genieten van wat er te ontdekken valt. Daarom raden wij jou de 7 leukste restaurants van Leiden aan voor een lunch en diner. Want iedereen weet, bij een uitgebreide lunch en diner kun je even genieten en napraten van alles wat je al gedaan hebt of bespreken wat je nog gaat doen. Hieronder vind je onze top 7 van restaurants in Leiden. Je kan je dag zelfs beginnen met een ontbijt in Leiden.

1. Lot en de Walvis

Elke dag vanaf 9 uur ben je welkom bij Lot en de Walvis. Uitgebreid ontbijten, lekker lunchen, kleine hapjes voor de lekkere trek of een diner. Lot en de Walvis zorgt ervoor dat jij op een hippe plek in Leiden geniet van al het lekkers. Wist je dat Lot en de Walvis aan de havenkade in Leiden ligt? En dat Lot al haar ervaringen van haar wereldreis heeft meegenomen naar Leiden? Tip: elke zondag van 9-12 uur Recovery Breakfast zodat jij jouw zondag opperbest begint.

2. Waag Leiden – Aalmarkt 21

Bijzonder lunchen doe je op de plek waar vroeger de goederen van handelaren werden gewogen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat staan de deuren van Waag Leiden open. Dit monumentale pand is een nieuwe levensfase begonnen en straalt weer midden in Leiden. Wandel binnen in dit industriële restaurant waar je van een kopje koffie tot een diner uit de Josper oven kunt proeven.

3. Catootje aan de Markt

Biologische producten, verse producten en een mediterrane twist, dat is waar Catootje aan de Markt voor staat. Neem een plaatsje bij Catootje en geniet van een kopje koffie van Puro (Fairtrade merk) en vergeet zeker de overheerlijke taart niet. Tip voor de mensen met een glutenallergie. Wilma bakt ook glutenvrije taarten!

4. Dende

Dende is een sfeervol restaurant aan de gracht in Leiden. Je herkent het gelijk door de terrasboot met rood-zwarte stoelen. Dit is dus dé plek waar je tijdens de zomer kunt genieten van een wijntje met een hapje op het kabbelende water met een stralende zonnetje. Maar niet getreurd als je Leiden in de winter bezoekt. Ook dan zorgt Dende ervoor dat jij sfeervol geniet van je hapje en je drankje in de oude binnenstad van Leiden. Ook kun je op deze prachtige plek uitgebreid lunchen!

5. BetterBagels

Trek in een bagel? De allerbeste haal je bij BetterBagels. In deze ambachtelijke bagelbakkerij worden ze nog op traditionele wijze gemaakt, waarbij de bagels gekookt worden voordat ze worden gebakken. Dit zorgt voor een unieke smaak en structuur. Ook wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische ingrediënten. Naast overheerlijke bagels worden er ook muffins, cookies en Amerikaanse taarten verkocht. Krijg je al trek?

6. Borgman & Borgman

Dé koffie van Leiden vind je bij Borgman & Borgman. Deze espressobar serveert de lekkerste koffie van verse bonen die ze zelf gebrand en sorteert hebben. Ben jij dus gek op koffie en houd je wel van een proeverijtje? Ga dan zeker langs bij deze kleine koffiebranderij in het stadshart van Leiden.

7. Grand Café Leidse Lente

In een voormalige Ambachtsschool aan de Haagweg in Leiden vind je een gezellige café met een artistiek tintje. Kunstenaars, webdesigners en architecten hebben hier hun thuis gevonden en Grand Café Leidse Lente sluit hier perfect op aan. Ga lekker uitgebreid lunchen of dineren en sluit de avond af met een lekker biertje of wijntje.

HOTELSPECIALS

Als je regelmatig er even tussenuit wilt, wil je weten wat er te koop is. Want hoe meer voordeel je weet te pakken, hoe vaker je weg kunt. Wij bieden je daarom een groot aanbod van steeds weer nieuwe hoteldeals waar je lekker in kunt grasduinen. Laat je op onze website inspireren door wisselende thema’s, leuke specials en scherpe aanbiedingen. Heb jij zin gekregen om Leiden te ontdekken? Neem dan eens een kijkje op de website van HotelSpecials en beleef Leiden optimaal met een hotelovernachting. Wat dacht je van een hotel in het Leiden centrum? Of misschien een goedkoop hotel in Leiden?