Open monumentendagen

Open monumentendagen

De Open Monumentendagen zijn één van de grootste culturele evenementen van Nederland met jaarlijks zo’n 900.000 bezoekers. Circa 5.000 unieke monumenten openen op Open Monumentendag hun deuren.

Boeren, burgers en buitenlui

Voor Open Monumentendag 2017 is als thema gekozen: Boeren, burgers en buitenlui.
De nadruk ligt hiermee sterk op mensen en op hun onderlinge economische en culturele relaties. Het thema verbindt stadsbewoners, plattelandsbewoners en mensen met een rondtrekkend bestaan. En het verbindt uiteenlopende historische perioden met het heden.

‘Boeren, burgers en buitenlui’, dat was van oudsher de uitroep waarmee de stadsomroeper de aandacht van het publiek trok. Met die 3 begrippen was in feite iedereen genoemd: de bewoners van stad en land plus rondtrekkende mensen zonder vaste woonplaats. Het thema wijst op hun onderlinge relaties, en dus op voedsel, grondstoffen, handel en vervoer.

Het is een thema met talloze aanknopingspunten en een rijk assortiment aan bijzondere monumenten .Bijzondere verhalen die tijdens de Open monumentendagen kunnen worden beleefd.

Waag een reis door de tijd

Tijdens de Open Monumentendagen op 9 en 10 september is er bij Waag genoeg te beleven.
U kunt de film bekijken “De Leidse Waag terug in beeld. Vrijwilligers lopen rond welke u meer kunnen vertellen over het prachtige pand Waag. Voor de muzikale ondersteuning zingt er een gezellig koor.

Voor de liefhebbers van historie en fans van Waag hebben wij een boekje laten maken. Het boekje “Waag een verhaal”vertelt tot in detail het verhaal van Waag anno 1654 tot nu. Uiteraard is dit boekje tijdens de Open Monumentendagen exclusief verkrijgbaar bij Waag.

Meer informatie over Waag? Klik hier.

Waag is een fijne ontmoetingsplek midden in het centrum van Leiden met vele mogelijkheden.
Van lunch naar borrel en diner.

Meer informatie

Zaterdag 9 september 12.00-17.00 uur
Zondag 10 september 10.00-17.00 uur

Wilt u meer informatie over de Open Monumentendagen klik hier.

Open monumentendagen