RGB festival bij Waag (19 maart)

Waag staat op zondag 19 maart in het teken van RGB Festival! Speciaal voor deze gelegenheid presenteren we weer een heerlijke bluesban

Waag staat op zondag 19 maart in het teken van RGB Festival! Speciaal voor deze gelegenheid presenteren we weer een heerlijke bluesband. In januari speelden ze de Uyl plat en je herkent wellicht Boy Vielvoye enFrank Duindam uit Sugar Boy and the Sinners. Tijdens RGB staan ze met hun gloednieuwe formatie ‘The Gumbo Kings op het podium bij de Waag! Komt dat zien!

Wat kun je zo ongeveer verwachten 
Uit het diepe moeras van Zuid-Holland is een nieuwe band ontstaan. Funk, blues en soul geserveerd als een potpourri met een creools gedachtegoed. Waan jezelf als luisteraar door het nachtleven van Bourbon Street, terwijl je benen de rest van het werk doen. Een enkeltje New Orleans is nog nooit zo goedkoop geweest, dus komt dat zien!

Deze eenmalige aanbieding wordt u aangeboden door een vijftal topmuzikanten.Allereerst op de drums niemand minder dan onze eigen shuffle-topchef Frank Duindam, met aan zijn linkerzijde het bas monster uit het zuiden aka Jonne Venmans. De virtuoze gelaagdheid, gespeeld op een Hammond,Rhodes of piano, wordt verzorgd door onze huisorganist Barend Lippens.  ”When you’re looking for treble, you’ve come to the right place’’  Het gehuil van een 100-jarige man met de ‘blues’ weet Marc Jansen te vertolken op zes snaren. En in de hoofdrol, op een scheurende mondharmonica en in bezit van een melancholieke doch warme stem, het podiumbeest van de Randstad, Boy Vielvoye.

RGB festival

Vanuit een gezamenlijke liefde voor Jazz sloegen SummerJazz, Stadspodia Leiden, Jazzed up/Funked Up en Gebr. de Nobel in 2015 de handen ineen voor een unieke samenwerking. Onder de vleugels van Stichting Jazz Leiden (nu Stichting Cultureel Collectief) vormden zij het organiserend comité van het Rhythm, Groove and Bass festival. Met dit festival wil de organisatie zowel de traditionele liefhebber als de jonge cross-over-fan bedienen met een avontuurlijk, divers aanbod van zowel kleine als grote namen.

Bekijk het event bij Waag ook op Facebook en check hier de gehele line-up van RGB fest.