T.rex in Town

Het kan je vast niet ontgaan zijn; in september komt T.rex  Trix naar Naturalis. In samenwerking met Naturalis gaan er ook leuke en spannende dingen gebeuren in Waag! Hou onze website en sociale media in de gaten!

Komende september is het zover, dan komt T. rex naar Naturalis. In de tentoonstelling T. rex in Town waan je je te midden van bewegende dinosaurussen, in het Krijt.

Het hoogtepunt van de tentoonstelling is uiteraard het originele skelet van T. rex. In een zaal met interactives leer je onder andere hoe sterk T. rex was en hoe snel ze kon rennen. In het Dinolab demonstreren we vervolgens hoe botten geprepareerd worden. De tentoonstelling is van 10 september 2016 tot juni 2017 in het Pesthuis van Naturalis te bezichtigen.

Durf jij al tickets te kopen? Dat kan via de website van Naturalis.

Paspoort T. rex

Wie was Tyrannosaurus rex? Ontmoet Tyrannosaurus rex, ook wel T. rex genoemd. Hij is de meest bekende, iconische en tot de verbeelding sprekende dinosaurus ter wereld. Hij is één van de grootste roofdieren die op de aarde heeft rondgelopen, met vlijmscherpe tanden en de krachtigste beet ooit. In verhouding tot de rest van het lichaam was de kop enorm. Opvallend waren de korte voorpootjes met twee klauwtjes. Ze staan in schril contrast met zijn grote en sterke achterpoten.

Gegevens T -Rex Leiden

  • Naam: Tyrannosaurus rex
  • Betekent: Koning van de Tiransauriërs
  • Lengte: tot 13 meter
  • Gewicht: 4000 – 5000 kilo
  • Leefperiode: late Krijt, 67,5 tot 66,0 miljoen jaar geleden
  • Leefgebied: vermoedelijk alleen Noord-Amerika

Meer weten over onder andere de snelheid, leefwijze en voortplanting van dit mooie dier? Ga dan naar de informatie over T. rex op de website van Naturalis.

Bekendmaking naam T-Rex

T-Rex In Waag

Tijdens de periode dat Trix de T-Rex te zien is in Naturalis is er genoeg te doen in Waag. Zo n organiseren wij een gigantische verrassing! Wat dat is houden wij nog even geheim.